Sotad lax med mangosalsa


Här ”rubbas” laxfilén med koriander, spiskummin och muskovadosocker och grillas sedan med skinnsidan neråt så att inte köttet fastnar på gallret. En god grillrätt på lax med fantastiskt fräsch och spännande smak.

Gör så här

Salsa: Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint.

Dela kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt.

Kryddblandning: Blanda alla ingerdienser väl.

Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja.

Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen.

Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter. Värm mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa.

Ingredienser
1 kg hel benfri laxfilé med skinn
mjuka och hårda tacoskal
olja
salt
Kryddblandning
2 tsk koriander
4 tsk spiskummin
1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
Mangosalsa
2 stora mogna mango
3 salladslökar
1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice

Etiketter: